Seniorenmassage


Aanraken en aangeraakt worden is, voor iedere leeftijd, van levensbelang!


Een hand op je schouder of een arm om je heen. Vaak wordt door de maatschappij vergeten dat niet alleen kinderen behoefte hebben aan aandacht en liefdevolle contact zoals een knuffel, als uiting van liefde of troost, maar dat ook ouderen deze behoeften hebben.

Maar voor veel ouderen zijn aanrakingen niet zo vanzelfsprekend meer. Vooral als er geen partner (meer) is, mist men het aanraken of knuffelen soms heel erg. Niet verwonderlijk, want aanraken is van levensbelang. Als je niet wordt aangeraakt voel je je niet lekker. Zo voelt het van binnen en kan er een diep gevoel van eenzaamheid ontstaan. Aanraking is echter ook belangrijk voor een goede gezondheid.

  • Massage kan dan ook een heilzame werking hebben op mensen die eenzaamheid ervaren. Het werkt kalmerend waardoor spanningen verminderen en daardoor ook slaap bevorderend werkt.
  • Daarnaast kan massage vele ouderdomskwalen verzachten. Het geeft verlichting van gewrichtspijn en stijfheid van de spieren, verbetert de flexibiliteit en mobiliteit, bevordert de circulatie van bloed en lymfe en het helpt ook de huid soepel en gezond te houden.
  • Door een massage kan men zich prettiger in zijn vel voelen en een gevoel van welbehagen ondervinden.
  • Massage voor senioren of ouderen wordt op een zachte, zorgzame en respectvolle wijze gegeven. Het kan een verstandige en actieve levenswijze niet vervangen maar wel de kwaliteit van het leven op een aanmerkelijke hogere peil brengen en veel van de meest voorkomende problemen van het ouder worden de baas blijven.


Je kunt de seniorenmassage zowel zittend in een stoel, rolstoel als liggend ondergaan.

Bij minder mobiliteit is thuisbezoek of bezoek in verzorgingshuis bespreekbaar.