Massage, therapieën en natuurgeneeskunde vanuit de holistische visie


 In de holistische visie staat de mens centraal en niet de klacht of probleem. De mens wordt als een geheel beschouwd: emoties, gedachten, leefsituaties en ervaringen hebben invloed op het lichaam. Gebeurt er iets op het ene niveau dan uit zich dat op een ander niveau in de vorm van symptomen of klachten. Achter een lichamelijke klacht zit vaak veel meer, en het bestrijden van alleen symptomen zal slechts een tijdelijke oplossing geven. Een holistisch therapeut laat de cliënt ‘luisteren’ naar lichaam én geest. Wat vertellen lichaam en geest? Waar komt de klacht echt vandaan? En hoe voorkomen we dat de klacht niet meer terugkeert?

Balans herstellen: op weg naar beter worden en beter voelen


Aanraking door massage kan helpen bij het hervinden van uw basisgevoel en vertrouwen: belangrijk voor het evenwicht tussen denken, voelen en doen.
En laten we eerlijk zijn: massage is natuurlijk ook verwennerij. Even alle beslommeringen aan de kant zetten en tijd nemen voor jezelf. Na een massage voelt menigeen zich totaal anders; het denken en handelen is even tot rust gekomen en er is weer ruimte om te voelen en te ervaren.
De effecten van een massage zijn niet alleen langdurig maar vaak ook spectaculair