Mijn  behandelingen


Soorten behandeling 


In mijn praktijk bied ik zowel massagetherapie als ontspanningsmassages aan. Verschil tussen deze twee vormen van behandeling is dat ik bij ontspanningsmassages geen klachten behandel. Bij massagetherapie daarentegen is jouw klacht(en) uitgangspunt voor de behandeling.


De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden therapeutische behandelingen geheel, of voor een groot gedeelte en gaat niet van jouw eigen bijdrage af.

Kijk voor vergoedingen uw zorgpolis na of neem contact op met uw zorgverzekeraar.


Let op: Ontspanningsmassages en figuurcorrigerende massages komen niet in aanmerking voor vergoeding.


Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.


Verloop behandeling


De eerste sessie begint altijd met een intakegesprek. Daarbij kijken we wat er op dat moment bij je speelt en hoe dit in verband staat met jouw huidige klachten. Want fysieke klachten hebben vrijwel altijd verband met je innerlijke leven. Jouw gedachten en gevoelens hebben invloed op jouw lijf en uiten zich via pijn, spanning of ongemak. Zelfs ervaring uit jouw verleden kunnen sporen achterlaten in je lijf.

Afhankelijk van je wens of hulpvraag maken wij een behandelingsplan en bespreken we welke behandeling of techniek het best past.


Bij een massagebehandeling kijk ik vooral naar wat lichaam en geest op dat moment nodig hebben en wat aandacht vraagt. Tijdens de massagetherapie gebruik ik niet noodzakelijkerwijs een specifieke massagetechniek; de holistische massagetherapie omvat de klassieke massage, energetische massage, haptische massage, reflexzone of voetreflexzone massage, bindweefselmassage, chakramassage, holistic pulsing en drukpuntmassage, eventueel aangevuld met Triggerpoint behandelingen en Cupping. Na afloop bespreken we kort de ervaringen en indrukken.

Naast therapeutische massages geef ik ook figuur corrigerende behandelingen zoals lypossage / Lipo massage, ontspanningsmassages en

aromatouch massage.


Let op: Ontspanningsmassages en figuurcorrigerende massages komen niet in aanmerking voor vergoeding.


Voor wie is holistische massage geschikt?


In principe voor iedere persoon, mits hij/zij niet de volgende lichamelijke aandoeningen heeft of behandelingen volgt:

  • open wonden of een kapotte huid
  • blauwe plekken en/of kneuzingen
  • een geïnfecteerde ontstoken huid; extreme vormen van eczeem
  • spataderen en littekenweefsel (afhankelijk van de ouderdom daarvan)
  • griep en koorts
  • chemotherapie, of geneesmiddelen gebruikend i.v.m. kanker

Patiënten die herstellende zijn van een ziekte als kanker moeten voor een (holistische) massage altijd toestemming hebben van hun behandelend arts.
Uiteraard mag iemand met een gekneusde knie wel behandeld worden voor een schouder- en nekmassage, maar kan geen massage krijgen aan been of knie.


Ben ik genezen na een holistische massage?


Een holistische massage mag niet worden gezien als een geneeswijze, wel als een manier om u op weg te helpen naar het beter worden. En uiteraard is het van belang dat u naar uw (huis)arts gaat als de klachten aanhouden; massage is namelijk geen vorm van genezen.


Hieronder vindt u een overzicht van alle door mij gegeven behandelingen. Voor elke behandeling geldt dat wanneer u vragen heeft, ik u graag verder informeer. Vult u hiervoor het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.